B2B extranet gekoppeld aan sectorcatalogus

Check! Voor Brocom ontwikkelden we één centraal digitaal platform waar 2.300 makelaars, 2 makelaarsfederaties en 15 verzekeringsmaatschappijen alle marketing- en communicatietools en véél meer vinden om zichzelf als Makelaar in Verzekeringen in the picture te zetten.

De uitdaging

Brocom verenigt makelaars, makelaarsfederaties en verzekeringsmaatschappijen rond 1 gezamenlijk doel: de makelarij promoten. Daarvoor lanceerde het 'Je Makelaar, Je beste Verzekering', een kwaliteitsmerk voor de onafhankelijke makelaar, en voert het regelmatig campagnes rond verzekeringstopics.

Om het merk zichtbaar te maken/houden en zijn leden te overtuigen het beschikbare campagne- en promotiemateriaal actief te gebruiken, wilde Brocom zijn bestaand extranet een upgrade geven. Het moest een modern, gebruiksvriendelijk en makkelijk uitbreidbaar digitaal platform worden. Digitaal versnellen? Dat moet je ons geen twee keer vragen.

Onze aanpak

Voor het ontwikkelen van het digitaal platform gingen we niet over één nacht ijs. We namen eerst samen met de klant het bestaande extranet onder de loep. Wat werkte goed, wat kon beter? Hoe kon de gebruikservaring worden geoptimaliseerd? Application modernization, daar draaide het allemaal om. Eenmaal alle input verzameld, brachten we met wireframes de nieuwe structuur in kaart. Pas daarna gingen onze developers aan de slag.

Wat was het resultaat?

Een digitaal makelaarsplatform met een campagnebib, een overzicht van tools en diensten, een infotheek (gekoppeld aan verschillende externe databases) en een nieuwssectie. Alles wat de moderne makelaar nodig heeft, is voortaan te vinden op één plaats! Het nieuwe B2B extranet zit bovendien in een aantrekkelijk design en navigeert lekker weg. Elke aangesloten makelaar heeft er ook een eigen mini-website, inclusief backoffice waarin hij zelf kan bepalen welke contact- en andere gegevens mogen weergegeven worden op de aan het platform gelinkte publieke website www.makelaarinverzekeringen.be.

Is het daarmee gedaan? Nope. Het vernieuwde platform is work in progress. In de toekomst zullen er dus nog meer features aan toegevoegd worden. Wij staan alvast stand-by.

Ook je bedrijfsprocessen vereenvoudigen met een gebruiksvriendelijke webapplicatie?