Intranet connecteert medewerkers met elkaar

Nieuwtjes delen met collega’s, afdelingen met elkaar connecteren, documenten beschikbaar maken. Het gloednieuwe intranet WOOGLE dat we voor Würth Belux ontwikkelden, heeft alles om de interne communicatieflow in goede banen te leiden. Maar je kan er evengoed je lunch mee bestellen… 

De uitdaging

Würth Belux, specialist in montage- en bevestigingsmateriaal, had al een tijdje een intranet voor zijn personeel. Dat was ondertussen echter verouderd en begon op zijn limieten te botsen. Gevolg: mensen maakten er steeds minder gebruik van. Tijd voor iets nieuws.

Onze aanpak

Onze teams namen het concept en de ontwikkeling van het nieuwe intranet voor hun rekening. Daarbij startten we met een grondige analyse. We luisterden naar de klant en onderzochten waarom medewerkers het bestaand platform links lieten liggen. Wat bleek? De grootste frustraties kwamen van login en paswoord issues. Een koppeling met de Active Directory was hiervoor de oplossing. Maar we deden veel meer…

Wat was het resultaat?

Bij de ontwikkeling gingen we resoluut voor een aangename gebruikerservaring. Elke medewerker wordt daarom op zijn persoonlijk dashboard met de voornaam aangesproken. Andere fun features zoals de moodbarometer, de verjaardagskalender en wist-je-datjes boosten de sfeer nog meer. Lunch bestellen? De newsfeed checken? Berichten van collega’s liken of zelf iets posten? Kijken wat trending is op de socials van Würth of welke activiteiten de komende weken gepland staan? Het dashboard is the place to be! Via notificaties blijft iedereen ook continu op de hoogte van de laatste nieuwtjes binnen de organisatie.

Het platform is daarnaast ook een praktisch werkinstrument om informatie uit te wisselen, documenten te delen, contactgegevens van collega’s op te zoeken via een who is who en favoriete docs en contacten te bewaren. Het biedt verder de mogelijkheid om informatie enkel zichtbaar te maken voor leden van een specifieke gebruikersgroep. Zo verloopt de informatie-uitwisseling nog efficiënter.

Woogle is toestelonafhankelijk en in een PWA-versie beschikbaar voor desktops, iOS en Android. 

Ook je bedrijfsprocessen vereenvoudigen met een gebruiksvriendelijke webapplicatie?