Online bestelplatform voor VIP shopping

Een intuïtieve webapplicatie ontwikkelen waarmee klanten van Conway tijdens beurzen en virtuele VIP-shoppingdagen snel en eenvoudig exclusieve acties en promoties kunnen bestellen. Met een performante backoffice die het de eigen medewerkers gemakkelijk maakt om het assortiment te beheren en bestellingen op te volgen. Challenge accepted!

De uitdaging

Conway is gespecialiseerd in de levering van on-the-go consumptiegoederen aan o.a. tankstations, supermarkten, kruidenierswinkels en pretparken. Om het brede assortiment van producten en promoties overzichtelijk en makkelijk bestelbaar te maken voor klanten was Conway op zoek naar een applicatie op maat die kon worden geïntegreerd in hun ERP-systeem. De applicatie moest daarnaast ook de medewerkers ondersteunen bij het beheer van de producten/promoties en bij het verwerken van de bestellingen. Mobile first was een must, want de applicatie moest optimaal werken op tablet, smartphone en desktop, voor Mac én PC, intuïtief en performant.

Onze aanpak

In de voorbereidende fase analyseerden we de gegevens uit het ERP van de klant en vertaalden die naar een werkbaar datamodel. Een belangrijke technische stap om een performante applicatie te kunnen bouwen die de vele gelijktijdige bezoekers kan bedienen.

Vervolgens ontwikkelden we voor de medewerkers een beheerplatform, gekoppeld aan het ERP. We voorzagen herbruikbare import scripts om zo met één druk op de knop alle data relationeel en dus – via een responsive grafische interface – inzichtelijk en bewerkbaar te maken. Bestellingen opvolgen, promoties en notificaties beheren is voortaan kinderspel. Een evaluatie maken van de werking kan dankzij de geïntegreerde rapportagemodule.

Daarna gingen we van start met de ontwikkeling van het bestelplatform. Om klanten eenvoudig en intuïtief te laten navigeren door het uitgebreide product- en promotieaanbod visualiseerden we de hoofdcategorieën in een kaartweergave: The Most Convenient City!

Wat was het resultaat?

Twee gebruiksvriendelijke en sales-driven applicaties! De reden waarom we er uiteindelijk twee hebben ontwikkeld, is omdat door de talrijke configuratiemogelijkheden en opties één applicatie te veel geheugen zou innemen. Dat zou nefast geweest zijn voor een vlotte gebruikerservaring.

Rekening houdend met bovenstaande probleemstelling kozen we voor .NET Blazor (WebAssembly), powered by Microsoft. Een met dit framework gebouwde applicatie wordt – na een bezoek via de browser – automatisch op het toestel van de bezoeker geïnstalleerd. Dat garandeert een razendsnelle user experience.

.NET Blazor is bovendien een cross-platform en cross-device technologie: één enkele applicatie volstaat voor zowel mobile, tablet als desktop en er is geen afzonderlijke versie nodig voor iOS en Android. Het resultaat: een efficiëntere doorontwikkeling en een maximaal bereik. Omdat er enkel wordt gewerkt met HTML, CSS en C# zijn er ten slotte geen beperkingen op het vlak van design. Onze usability experts kregen volledige creatieve vrijheid om het productaanbod van Conway overzichtelijk en snel vindbaar te maken.

Ook je bedrijfsprocessen vereenvoudigen met een gebruiksvriendelijke webapplicatie?